Hvem er vi

IMPACT Norway er opptatt av at mest mulig av innsamlede midler skal gå dit de gir ønsket nytteeffekt – ute i prosjektlandene – og drives derfor med en liten administrasjon og stor grad av frivillighet her i Norge.

Administrasjon og Styre

Ida Schage Donovan Daglig LederIda Schage Donovan
Daglig leder

Telefon: +47 98 42 07 91
Email: ida.donovan@impactnorway.org

Ida har et brennende engasjement og variert erfaring fra bistandsprosjekter både i Norge og internasjonalt.  Hun har en Bachelor i Engelsk språk fra Universitetet i Oslo.

Ida har bodd og jobbet flere år i Kambodsja, hovedsakelig med den lokale organisasjonen ABCs & Rice  som sørger for utdanning og helsetilbud til lokalbefolkningen. Hun har vært involvert i IMPACTs arbeide i flere år – både som frivillig medarbeider, praktikant og prosjektrådgiver,  før hun tok over som daglig leder i august 2020.

«Impacts prosjekter bidrar til å styrke lokalsamfunn »


Kristin H. Oishi
Styreleder

Telefon: +47 48 28 45 21
Email: kristin.hansen@impactnorway.org

Kristin har vært en sentral del av IMPACT Norway de siste seks årene, hvor hun bl.a. har jobbet som Markedssjef og Programansvarlig. Hun har en Master i International Business og spesialisering i Interkulturell Kommunikasjon og Globalt Samarbeid og Sørøst Asia-studier.

Kristin har 15 års internasjonal erfaring fra lav- og mellominntektsland, og solid erfaring fra både næringsliv og utviklingsarbeid.  Hun Grunnla blant annet det prisbelønnede hotell- og utdanningsprosjektet Soria Moria Educational Development Program i Kambodsja.

«Hjelpen er direkte og det er lett å se varige resultater»

.

Peter Daae GrunleggerPeter Daae
Grunnlegger og Styremedlem

Telefon: +47 90 74 75 09
Email: peter.daae@impactnorway.org

Peter er grunnleggeren av IMPACT Norway og jobbet som daglig leder for stiftelsen frem til 2020. Han er utdannet Siviløkonom, og har tidligere jobbet som banksjef og drevet egen rådgivningsvirksomhet med vært aktiv som styreleder og styremedlem i forskjellige mellomstore bedrifter.

Han har tidligere arbeidet mye med tekniske hjelpemidler for funksjonshemmede, telemedisin, og med miljøteknologi.  Peter har lang erfaring fra utviklingsarbeid, spesielt i Asia, og var honorær generalkonsul til Oslo for Bangladesh  fra 2003-2015.

«De mange prosjektene er gjennomgående meget kostnadseffektive»

.

Finn Arctander Styremedlem

Finn Arctander
Styremedlem

Finn er utdannet markedsøkonom og har mangeårig leder- og næringslivserfaring, samt mye erfaring fra arbeid med helse og miljøprosjekter i Asia og Afrika.

Han har nylig gått av med pensjon som leder av Stiftelsen Fossumkollektivet, en stor privat aktør innenfor behandling av rusmisbrukere i Norge.

Finn har vært en sentral del av IMPACT de siste 20 årene. Han har vært med i styret siden 2001 og har deltatt på en rekke feltreiser, fagkonferanser og prosjektoppfølging for IMPACT Norway.

“Ubyråkratisk og målrettet organisasjon”

.

Tine Venaas Styremedlem

Tine Venås Kjeldsen
Styremedlem

Tine er kommunikasjonsrådgiver i PR-byrået Nucleus og har 9 års erfaring fra arbeid i Asia og Midtøsten. Hun har en master i Internasjonal journalistikk fra Hong Kong, samt studier innen statsvitenskap og kinesisk kultur og språk.

Tine har et stort engasjement og har hatt flere verv blant annet i FN-nettverket Global Compact, IKT-Norges prosjektgruppe for bærekraft og End Child Prostitution and Trafficking (ECPAT).

Hun  leder også et norskprogram hos Helseforum for Kvinner.

.

.

 

Sumeet Patpatia Singh Styremedlem

Sumeet Patpatia Singh
Styremedlem

Sumeet er Digital Transformation Advisor i Ramboll Group og har jobbet 9 år i Telenor, senest i CEO Office.

Sumeet har etablert og ledet Den Norske Turbandagen og Unge Sikher.

Visjonen til Turbandagen er å gjøre Norge til verdens beste land å være annerledes i, en drøm som arrangeres av ca 400 frivillige og tiltrekker 20-30.000 besøkende på årlig basis!

.

.

.

Maria Loen Styremedlem

Maria Loen
Styremedlem

Maria er utdannet Gestaltterapeut (MNGF) med spesialutdanning innen konflikthåndtering. Utover arbeidet som terapeut har Maria en solid bakgrunn fra næringslivet, inkludert flere styreverv.

Maria har Bachelorgrad fra Norges Markedshøyskole og grunnfag i U-landsstudier. Hun har tidligere vært engasjert i Røde kors og en pådriver for utviklingen av konseptet rundt samtalegrupper.

.

.

.

.

Thomas Holdø Hansen Styremedlem

Thomas Holdø Hansen Oishi
Styremedlem

Thomas har bakgrunn fra reiselivsbransjen med fokus på bærekraftig turisme og stort sosialt engasjement. Han har en BA i reiseliv fra University of Brighton, samt praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) og spesialisering i internasjonal forståelse og samarbeid.

Thomas har bred internasjonal erfaring med spesielt fokus på Kambodsja og Sørøst Asia.

Han har også fått den ærefulle tildelingen ‘Royal Order of Sahametrei for ‘utmerkede tjenester til kongen og til folket i Kambodsja’, blant annet for sitt langsiktige arbeid med  The Military Handicap and Development Center (MHDC).

«IMPACT gjør en varig forskjell på steder som ser få eller ingen turister ».

.

Marie Torvold styremedlemMarie Tørvold
Styremedlem

Marie jobber i avdelingen International Development Advisory Service (IDAS) i KPMG. Hun har flere års erfaring med økonomi og forvaltning i bistand, og har jobbet med flere land i Asia, Midtøsten og Afrika.

Marie har tidligere erfaring som styreleder i Samfunnsinnovatørene og styremedlem i Gründerskolen alumni.

“Arbeidet er konkret, Impact Norway bekjemper fattigdom gjennom å tilgjengeliggjøre muligheter for å reversere og stanse funksjonsnedsettelser”.

.

.

.


Executive Advisory BOard

Mette Solberg Fjeldheim
Rådsleder

Epost: mette.s.fjeldheim@impactnorway.org

Mette har bakgrunn fra forlagsbransjen, der hun har jobbet med PR/kommunikasjon, markedsføring og som innholdsredaktør. Hun er grunnlegger av reisebloggen www.reiselykke.no og har de senere årene jobbet som reisejournalist for en rekke medier. 

Mette har en Cand. Mag. fra Universitetet i Bergen innen humaniora, samt senere studier i featurejournalistikk, prosjektledelse og markedsføringsledelse. Hun har vært en viktig støttespiller for IMPACT gjennom styreverv, prosjektoppfølging og deltakelse på fag-konferanser.  

“IMPACT står bak en rekke innovative og effektive helseprosjekter, som støtter lokalsamfunnet og gjør en forskjell på enkeltindividers nivå”.  

.

Elisabeth Hygen Daae
Grunnlegger og Rådsmedlem

Epost: elisabeth.daae@impactnorway.org 

Som medgrunnlegger har Elisabeth vært med i IMPACT Norway helt siden starten, hvor hun har vært en svært viktig bidragsyter, blant annet gjennom mange års styreverv, feltbesøk, prosjektoppfølging og aktiv deltakelse i IFIO.

Elisabeth har bakgrunn som barnepleier og legesekretær, og har arbeidet med funksjonshemmede barn, på sykehus (blant annet innen barsel), og variert laboratorie- og medisinsk arbeid i almenhelsetjenesten. Hun har også ledet kursvirksomhet i arbeidsteknikk i industri og helsevesen.

“De innsamlede midlene går direkte til å hjelpe mennesker som virkelig trenger det, og vi ser at det nytter”

.

 

Veronica Moriano IMPACT Norway Rådsmedlem

Veronica Morino
Rådsmedlem: Ekspert på forebygging av misligheter og korrupsjon

Veronica har nesten 20 års erfaring med å granske, etterforske og trene andre i hvordan man kan forebygge og håndtere misligheter og korrupsjon over hele verden. Utdannet økonomi-og arbeidssosiologi med en mastergrad i organisasjonsbygging og ledelse, har hun utviklet helhetlige undersøkelses- og analyseverktøy for å etterforske organisasjoner, samarbeidspartnere, leverandører, kunder og nøkkelpersoner, og oppdage hva som egentlig foregår med bare en brøkdel av ressursene som normalt er forbundet med en granskning. Veronica har også jobbet i flere år med vurdering av effektiviteten av organisasjons anti-mislighet og korrupsjonsprogrammer og fullfører for tiden en doktorgradsutdanning på dette emnet. Hun er opptatt av å øke bevisstheten på alle nivåer, slik at man kan anerkjenne den grunnleggende forskjellen mellom genuine feil og uetisk oppførsel. 

« Ved å dele min erfaring og kunnskap med Impact håper jeg at deres prosjekter kan føre til enda mer langsiktige og bærekraftig resultater»

.

 

Geir Håkonsund
Rådsmedlem: Ekspert på kommunikasjon og mediehåndtering

Geir har bakgrunn som journalist, programleder og redaktør i flere norske medier, og har jobbet med fakta- og dokumentarprosjekter, nyheter og underholdning. 

Geir har de senere årene vært rådgiver og konsulent for flere aktører innen mediebransjen. I dag driver han sitt eget PR- og kommunikasjonsbyrå, Delto i tillegg til innholdsbyrået Tabloid. 

 

.

.

.

.

Cecilie Kjeldsberg
Rådsmedlem: Ekspert på global ernæring og etisk tekstilproduksjon

Cecilie Kjeldsberg har en mastergrad i global ernæring (M.Sc) fra London School of Hygiene and Tropical Medicine. Hun har internasjonal arbeidserfaring fra Tanzania, Nepal og India. Hun har bygget seg en karriere innen akademia ved å ha publisert to forskningsartikler i anerkjente tidsskrift og presentert på internasjonale konferanser.

Cecilie er gründer og CEO av Better Living Projects, som skaper arbeidsmuligheter for kvinner i India ved å levere etisk produserte tekstilprodukter til B2B-markedet. For dette arbeidet var Cecilie nominert som en av DN 30 under 30 ledestjerner i 2020. 

.

.

.

Sophia Charlotte Andersen
Rådsmedlem

Sophia har utdanning innen psykologi, økonomi og statsvitenskap og bred kompetanse fra arbeid med sårbare mennesker, prosjektledelse, og organisasjons- og påvirkningsarbeid.

Sophia jobber i dag for Blå Kors og er frivillig prosjektleder i Corporate Good

.

.

.

.

.