Operasjon IMPACT

En skoleinnsamling er morsomt og lærerikt for både elever og lærere.  Barn og ungdom får muligheten til å hjelpe andre barn.

Pengene som samles inn gjennom Operasjon IMPACT går til å operasjoner av fattige barn med unødvendig funksjonshemming som polio, klumpfot og leppe og ganespalte. Operasjonene utføres på IMPACTs flytende sykehus Jibon Tari i Bangladesh.

Etter innsamlingen vil skolen få en detaljert rapport på hvordan de innsamlede midlene har blitt brukt. Rapporten inkluderer før og etterbilder av barna som på grunn av operasjonen får mulighet til å leve et normalt liv. Det er ofte svært motiverende for elevene å se hvordan midlene de har samlet inn har hatt en stor nytteeffekt. På denne måten skaper man gode holdninger om solidaritet og rettferdighet.

Organisering og utførelse av en Operasjon IMPACT

Det er opp til hver enkelt skole hvordan man vil organisere og utføre innsamlingen.
Opplegget kan tilpasses alle alderstrinn, fra barneskole og ungdomsskole til gymnas, folkehøyskole og universitetsnivå.

Eksempler på aktiviteter som kan brukes til innsamlingen er utstillinger, lotteri, kakesalg,  konkurranser, forestillinger, panting av flasker, oppryddingsarbeid, loppemarked… Her er det bare kreativiteten som setter grenser.

IMPACT Norway stiller med informasjonsmateriale, og vi kan også være tilgjengelig for å komme til skolen og snakke om prosjektene og prosjektlandene våre. Dette er lærerikt, og ofte svært populært blant elevene.

Tror du Operasjon IMPACT kan være noe for din skole?

Ta kontakt med Peter Daae på epost peter.daae@impactnorway.org eller telefon 90 74 75 09 for en uforpliktende samtale.

 

Barn hjelper barn - Agderposten Moltemyr Nov 2010Operasjon IMPACT på Moltemyr Skole i Arendal

Takket være elevene og lærerne på Moltemyr Skole i Arendal, som de siste 4 årene på sin Internasjonale dag har samlet inn penger til Impact. Totalt har elevene samlet inn over 200,000 kr, og over 400 barn fått livsendrende operasjoner og mulighet til et bedre liv .

Se bilder fra den Internasjonale kvelden og få inspirasjon her.