Personvernerklæring

Den 25. mai 2018 trer en ny europeisk personvernlov (General Data Protection Regulations, GDPR) i kraft i EU, og fra 1. juli trer den også i kraft i Norge. Du finner loven i sin helhet her. Dette er gode nyheter for oss alle og betyr at vi som forbrukere får større mulighet og innsikt i hva våre opplysninger brukes til, hvordan de lagres og behandles. Vi har derfor oppdatert vår personvernerklæring slik at du kan være sikker på at vi alltid passer på at personopplysningene du oppgir til oss er beskyttet og at behandlingen overholder gjeldende lover og regler. Vi selger eller gir aldri personopplysningene dine videre til andre selskap.

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan IMPACT Norway samler inn og bruker personopplysninger.

  1. Hvem er behandlingsansvarlig?
    IMPACT Norway er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger.
  2. Hva er formålet?
    Vi samler kun inn opplysninger som navn og epostadresser fra IMPACT-Venner, og bruker opplysningene for å sende våre IMPACT-venner nyhetsbrev og oppdateringer om våre prosjekter. Dette er slik vi kommuniserer med våre støttespillere.
  3. Hva er det rettslige grunnlaget?
    Dine personopplysninger vil bli lagret og behandlet i samsvar med gjeldene lovgivning. IMPACT Norway behandler dine personopplysninger kun når du har gitt ditt samtykke til det. En eventuell registrering av dine personopplysninger/påmelding til nyhetsbrevet vårt på IMPACT Norway sine hjemmesider/Constant Contact  er å betrakte som et samtykke til behandling. Dersom du ikke lenger ønsker å motta vårt nyhetsbrev eller annen informasjon fra oss kan du når som helst trekke samtykke ditt tilbake og opplysningene vil slettes.
  4. Hvilke personopplysninger behandles?
    Ved registrering som IMPACT-Venn eller påmelding til nyhetsbrevet trenger vi navn og e-postadresse. Vi samler ikke inn andre personopplysninger.
  5. Hvor hentes opplysningene fra?
    Du registrer selv dine personopplysninger ved å oppgi navn og epostadresse når du registrere deg som IMPACT-Venn eller melder deg på vårt nyhetsbrev. Vi kjøper aldri personopplysninger fra en tredjepart.
  6. Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?
    Det er helt frivillig å registrere dine personopplysninger, og motta oppdateringer fra oss. Dersom du ikke lenger ønsker å være IMPACT-venn eller å motta informasjon fra oss kan du når som helst melde deg av og du vil bli slettet fra våre lister.
  7. Utleveres opplysningene til tredjeparter?
    Opplysningene du gir til oss er private og vi gir eller selger aldri opplysningene dine videre til en tredjepart. Opplysningene dine (navn og e-postadresse) administreres i Constant Contact. Les mer om hvordan de implementerer GPDR her.
  8. Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?
    Du kan selv melde deg av fra vårt nyhetsbrev, enten direkte i nyhetsbrevet, eller ved å gi oss beskjed. Vi vil da slette deg fra vår kontaktliste. 
  9. Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?
    Den registrerte har krav på innsyn, retting og sletting av mangelfulle eller uriktige personopplysninger. Personopplysningsloven stiller krav til internkontroll i form av etablering og vedlikehold av planlagte og systematiske tiltak for å oppfylle kravene i eller i medhold av personopplysningsloven, herunder sikre personopplysningenes kvalitet. Dette kan oppsummeres som:

    • rutiner for oppfyllelse av virksomhetens plikter og de registrertes rettigheter
    • rutiner og tekniske tiltak for informasjonssikkerhet
  10. Hvordan sikres opplysningene?
    Våre kontaktlister administreres i Constant Contact. Les mer om hvordan de håndterer personvernloven her.
  11. Kontaktinformasjon
    For mer informasjon eller eventuelle spørsmål ta gjerne kontakt med oss på contact@impactnorway.org