Sykehusbåten Jibon Tari bruker elvene i Bangladesh for å bringe det flytende sykehuset ut til mennesker som bor i avsidesliggende områder med dårlig infrastruktur. Hvert år utføres ca. 4.000 kirurgiske inngrep og over 30.000 polikliniske behandlinger om bord på det flytende sykehuset. Siden oppstarten i 1999 har mer enn 500.000 pasienter blitt behandlet på 29 forskjellige steder i landet.
IMPACT Norway har over lang tid støttet driften av Jibon Tari, som gir fattige mennesker på landsbygda syn, hørsel eller bevegelighet tilbake ved hjelp av enkle kirurgiske inngrep. Prosjektene er svært kostnadseffektive.
Du kan donere en operasjon til noen her.
Forebyggende arbeid
Anslagsvis 16 millioner mennesker i Bangladesh har en funksjonshemming, hvorav de fleste bor i elevdeltaet uten tilgang til moderne helsefasiliteter. Parallelt med driften av sykehusbåten sendes et team av helsefaglig personell til nærområdene med for å drive med helseopplysningsarbeid for lokalbefolkningen. Dette forebyggende arbeidet omfatter ca 30.000 mennesker årlig.
Se dokumentarene om Jibon Tari fra Al Jazeera her:
The Cure: Bangladesh’s Floating Hospital, Part 1
Al Jazeera, 3. september 2013
The Cure: Bangladesh’s Floating Hospital, Part 2
Al Jazeera 3. september 2013
Se innslaget om IMPACTS Jibon Tari “Making a difference – one smile at the time” fra CNN her:
«En gruppe leger og sykepleiere fra Aussie-Bangla Smiles reiser til Bangaldesh for å hjelpe fattige barn med leppe og ganespalte å kunne smile igjen, på IMPACTs flytende sykehus Jibon Tari i Bangladesh».
Breaking News CNN, 24. mars 2011