Siste rapport fra IMPACT Bangladesh viser at satsningen på kjøkkenhager og fjærkre-produksjon er svært vellykket så langt.
Gjennom støtte fra Kavlifondet og IMPACT Norway til kurs i matlaging og ernæring, oppføring av egne kjøkkenhager og etablering av hønsehus, har et større antall kvinner i Meherpur-området i Bangladesh ikke bare klart å sørge for mer ernæringsrik mat på bordet. De har også begynt å tjene egne penger.
Å kunne dyrke egne grønnsaker og sørge for et ernæringsrikt kosthold i familien viser ikke bare at kvinnene har kompetanse. Det gir også status i samfunnet ellers. I flere tilfeller har også hønsehold og dyrking av grønnsaker i egne kjøkkenhager medført en ekstra inntekt til familien. Nå selger de egenproduserte grønnsaker og egg på markedet, i tillegg til å dekke familiens eget behov.
Uzila Khatun er 32 år gammel og bor med sin familie på seks i Amjuoi i Mherpur distriktet. Gjennom deltakelse i Mother’s Club-prosjektet lokalt, har Uzila fått hjelp til å sette opp sin egen kjøkkenhage, og har nå en månedlig inntekt knyttet til egenproduksjon. Gjennom det Kavlistøttede fjærkre-prosjektet, selger hun nå også egg i tillegg til grønnsaker. Nå håper hun å kunne øke produksjonen i tiden fremover.
– Jeg er ikke lenger avhengig av min ektemann eller sønn for å kunne handle inn matvarer i det daglige. Denne muligheten til å kunne tjene mine egne penger og tilbudet om å lære om hønsehold og ernæring har gjort meg mer selvsikker i rollen som forsørger, sier hun.
En stor takk til Kavlifondet som gjør dette prosjektet mulig. Les mer om Kavlifondet her
Les mer om prosjektet i Meherpur, Bangladesh:
→ Rapport: Fjærkre-prosjektet er påbegynt
→ Kavlifondet bidrar til styrking av kvinners posisjon i Bangladesh