Ankita (10) er på bedringens vei

På grunn av dårlig økonomi og vanskelige levekår, hadde ikke foreldrene mulighet til å gi Ankita behandling for sykdommen.
På grunn av dårlig økonomi og vanskelige levekår, hadde ikke foreldrene mulighet til å gi Ankita behandling for sykdommen.

Ankita (10) er på bedringens vei etter en øyeoperasjon om bord i IMPACTS Lifeline Express-sykehustog i India.

IMPACT India forteller at den lille jenta kom til dem for å få behandling etter at en øyeskade utviklet seg til å bli Grå stær.

«Bortsett fra å påvirke læringsevnen hennes, ble hun også ertet av de andre barna, og fikk ikke alltid leke med dem. På grunn av dårlig økonomi og vanskelige levekår, hadde ikke foreldrene mulighet til å gi Ankita behandling for sykdommen. Men så fikk de høre om sykehustoget Lifeline Express på Chhindwara togstasjon gjennom andre i landsbyen, som allerede hadde fått behandling og blitt operert der. Foreldrene tok seg til sykehustoget med tente håp og en bønn om hjelp for deres datter.

På Lifeline Express fikk Ankita diagnosen Grå stær som følge av traume fra en tidligere øyeskade. Hun ble operert av Dr. Shiva Prasad Sahoo. Etter operasjonen lovte Ankita at hun nå skulle starte på skolen igjen og fortsette med studiene sine.»

Sykehustoget i India reiser på kryss og tvers av landet, og ‘bringer sykehuset til folket’.

Slide

IMPACT Norway
Drammensveien 145, N-0277 Oslo
og
SoCentral, Øvre Slottsgate 3, N-0154 Oslo
Tlf: (+47) 984 20 791
contact@impactnorway.org

Ønsker du å donere?
Du kan sette inn en donasjon på vår konto 6030.05.72068 eller med VIPPS 91182

Vi er medlem av

International Federation of Impact Organizations (IFIO)
FN-Sambandet

Shopping cart
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping