Gi synet i gave

Trenger du tips til en annerledes og ikke minst meningsfull julegave?

For 300 kr kan du gi en person med grå stær synet tilbake gjennom en operasjon på IMPACTs sykehusbåt “Jibon Tari” i Bangladesh.  

Du kan enkelt kjøpe operasjonen her, og i løpet av kort tid sender vi deg et gavekort på mail som du kan gi digitalt eller  skrive ut og legge under treet.

Kjøp en operasjon her

 

Grå stær

IMPACT har utviklet flere programmer der vi opererer grå stær. Blant annet på sykehustoget “Lifeline Express” i India, på det flytende sykehuset “Jibon Tari” i Bangladesh. Her utføres mange tusen øyeoperasjoner hvert år til en gjennomsnittlig kostpris på 300 kroner per operasjon.

Se for deg det flytende sykehuset i Bangladesh, ankret opp i et elveleie langt unna allfarvei og de store byene hvor mennesker er fattige og uten helsetilbud. Her utføres kirurgiske inngrep i store antall – den effektive organiseringen gjør at man kan operere 40-60 grå stær pasienter – hver dag!

En av de viktigste årsakene til at man får “grå stær” i Asia, er det ubønnhørlige, sterke sollyset som man lever med i disse regionene og som sakte, men sikkert blinder så mange. Over 32 millioner mennesker i verden er “unødvendig blinde”. Etter å ha vært i drift i mer enn 20 år, har titusener fått synet tilbake som følge av IMPACT’s inngrep.

Det nytter å hjelpe!

Klikk her for å se en film om grå stær-operasjoner på Jibon Tari i Bangladesh, laget av Al Jazeera.