Det magiske toget

Tekst: Aqib Chaudhry

I løpet av de siste 24 årene har sykehustoget «The Lifeline Express» rukket å hjelpe over 1 000 000 mennesker – uten å kreve en krone fra pasientene. Da er det ikke rart at pasientene på folkemunne kaller The Lifeline Express for «det magiske toget».

Idéen bak prosjektet er simpel; Medisinsk hjelp av høy kvalitet bør være tilgjengelig for alle mennesker. Hvis folk ikke kan nå ut til sykehuset, bør sykehuset nå ut til folk. Dette mantraet fungerer som et tommelfingerregel hver gang toget stopper utenfor en ny stasjon, og minner helsepersonellet på hvorfor arbeidet de gjør er så viktig.

Toget består av seks jernbanevogner som har blitt renovert og oppgradert til å kunne gjennomføre både enkle undersøkelser og utfordrende operasjoner. Ettersom prosjektet ønsker å holde driftskostnadene så lave som mulig er toget avhengig av dyktig medisinsk hjelp fra mennesker som er villige til å gi litt av sin tid til andre. Opp gjennom årene har over 100.000 mennesker, mange fra utlandet, bidratt til prosjektet. Takket være donasjoner og frivillig hjelp fra hele verden har tusenvis av familier fått en ny hverdag.

Den medisinske teknologien toget tar i bruk er ikke revolusjonerende eller banebrytende, men baserer seg på allerede kjent kunnskap. Og for mennesker som ikke har tilgang på et anstendig helsetilbud og anser unødvendige funksjonshemninger som en normal del av livet, utgjør tilgangen på hjelp en stor forandring. Toget baserer seg på samme grunnlag som de fleste andre IMPACT prosjekter: lave kostnader og høyt antall behandlede pasienter.

Etter suksessen i India har sykehustoget vært en inspirasjon til liknende prosjekter i andre deler av verden. Det finnes i dag fire sykehustog i Kina og to i Sør-Afrika. Prosjekter har i tillegg høstet internasjonal anerkjennelse ved å bli tildelt «United Nations’ Grand Award for Excellence in Public Service», og fått et motiv av toget på frimerker, som en hyllest fra den indiske regjeringen.

Verken teknologien eller transportmiddelet er nytt. For mange mennesker markerer likevel hjelpen en ny start på livet. Det er kanskje derfor så mange mennesker mener det er noe magisk med toget.

 

Les mer om Lifeline Express her.

lifeline video

 

Slide

IMPACT Norway
Kontaktperson: Peter Daae
Adr.: c/o Daae, Olaf Bulls vei 5c, 0765 Oslo
Tlf.: (+47) 907 47 509
Org.nr: 983 141 021
contact@impactnorway.org

Personvern

Ønsker du å donere?
Du kan sette inn en donasjon på vår konto 6030.05.72068 eller med VIPPS 91182

Vi er medlem av

IFIO (International Federation of IMPACT Organisations)
FN-Sambandet
IK (Innsamlingskontrollen)
Lotteri- og Stiftelsestilsynet

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping