Flytende klinikker i Kambodsja – The Lake Clinic

Flytende klinikker på gigantsjøen Tonlé Sap

The Lake Clinic (TLC) tilbyr gratis medisinsk behandling og helseopplysning til familier som bor i isolerte områder på Tonlé Sap-innsjøen og elvene omkring. Kambodsja er et av verdens fattigste land og Tonlé Sap er én av de fattigste regionene, i tillegg byr klimaet på mange utfordringer. Mangelen på grunnleggende kunnskap om sanitære forhold og hygiene er en av hovedårsakene til det omfattende behovet for medisinsk behandling i de flytende landsbyene.

På grunn av lave inntekter, store avstander og høye bensinkostnader, bestemmer mange seg for å ikke søke medisinsk behandling. TLC leverer forutsigbare og trygge helsetjenester til innbyggerne på Tonlé Sap. Med fem flytende klinikker, to legeteam og en hurtiggående båt, gir TLC helsetjenester til 9 landsbyer på innsjøen og Steung Sen-elven. Helsepersonell reiser til klinikkene og tilbyr profesjonell medisinsk behandling, grunnleggende helseopplæring og tannlegetjenester. Det henvises også til sykehus på fastlandet ved behov.

Slide
Klinikkene tilbyr helsetjenester til 9 isolerte landsbyer på TonléSap-innsjøen, og behandler årlig over 20 000 mennesker.

Historie

The Lake Clinic ble stiftet av Jon Morgan i 2007, og et år senere startet samarbeidet mellom TLC og IMPACT Norway. Den gang ble klinikkene holdt hjemme hos en privat familie i landsbyen legeteamet besøkte. På grunn av mangel på utdanning i området, ble det i 2009 satt i gang et prosjekt kalt ‘Village Health Volunteers’. Dette går ut på at en eller to frivillige fra hver landsby samles til et helgeseminar i The Lake Clinics kontor i Siem Reap, og får undervisning i blant annet hygiene, ernæring og graviditet. Deretter drar de hjem og underviser videre til de andre i landsbyen. En slik gradvis endring i atferdsmønster er til nytte både for dem selv og The Lake Clinics ansatte.

I begynnelsen av 2013 ble klinikkene utplassert i fem landsbyer. I november samme år ble IMPACTs nye kombinerte taxi- og ambulansebåt, ‘TLC-4’, sjøsatt. Den helt spesielle båten, også kalt ‘The Taxi’, er designet i Norge med tanke på å sikre en hurtig, trygg, og støysvak transport av helsepersonale og utstyr til/fra IMPACTs flytende helsestasjoner og poliklinikker. Med bredde på 3,5 meter og skrog som er ca. 9 meter langt, er den et flott syn der den tar seg frem overalt, enten det er lite eller mye vann, trange passasjer, eller kraftig uvær. Katamaran-skrogene i glassfiber skal hver ha en 110 hk ”marinert” diesel-motor, og ved behov, fungere som en hurtiggående ambulansebåt inn til de større sykehusene på land.

Les mer om prosjektet i vår brosjyre

Slide

IMPACT Norway
Kontaktperson: Peter Daae
Adr.: c/o Daae, Olaf Bulls vei 5c, 0765 Oslo
Tlf.: (+47) 907 47 509
Org.nr: 983 141 021
contact@impactnorway.org

Personvern

Ønsker du å donere?
Du kan sette inn en donasjon på vår konto 6030.05.72068 eller med VIPPS 91182

Vi er medlem av

IFIO (International Federation of IMPACT Organisations)
FN-Sambandet
IK (Innsamlingskontrollen)
Lotteri- og Stiftelsestilsynet

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping