På besøk hos The Lake Clinics Mother’s Club

Tre timer med båt fra land og i alt fire timer unna Siem Reap finner vi Pichakrey – en av de vanskeligst tilgjengelige flytende landsbyene på Sørøst-Asias største ferskvannsinnsjø, Tonle Sap. Vi dro ut på besøk hos Mother’s Club, et prosjekt drevet av The Lake Clinic og støttet av Impact Norway. 

Av Mette Solberg Fjeldheim

Mitt første møte med Kambodsja var i 2011 og da besøkte jeg også Tonle Sap utenfor Siem Reap. Møtet med menneskene og livsformen her gjorde enormt inntrykk på meg den gang, og er noe av grunnen til mitt engasjement for Impact Norway i dag.

Da det nylig ble en anledning til en ny reise tilbake til Kambodsja, valgte jeg å starte en innsamling til The Lake Clinics arbeid. Det skal så uhyre lite til for å bidra: for under 500-lappen kan man bidra til at en hel familie (to voksne og 5-6 barn) får helsetjenester dekket for et år – i et område der innbyggerne ellers ikke har tilgang til dette.

Men The Lake Clinic har også flere tjenester ut over vanlig helsesjekk; blant annet har de et dedikert fokus på ernæring og kosthold, gjennom å inspirere innbyggerne til å sette opp sine egne kjøkkenhager, samt styrke kvinnenes posisjon gjennom månedlige møter på klinikkene langt ute på innsjøen.

Underernæring er en sentral årsak til unødvendig funksjonshemming, og blant de flytende landsbyene på Tonle Sap innsjøen viser det seg at barn under fem år har betydelig høyere forekomst av alvorlig underernæring. Kostholdet her ute på innsjøen er svært ensidig, med stort sett ris og fisk på menyen. Med undervisning i ernæring og kosthold, samt fokus på å inspirere innbyggerne til å dyrke grønnsaker i flytende kjøkkenhager, arbeider derfor The Lake Clinic målrettet for å redusere forekomsten av unødvendig funksjonshemming.

Ønsker du å støtte The Lake Clinic?

Det skal ikke mer enn kr. 40,- til for å gi en hel familie helsehjelp i en måned! Vipps ønsket sum til 91182.

Film fra Tonle Sap og Pichakrey

Jeg ble med ut til en av landsbyene, Pichakrey, og fikk møte noen av kvinnene og barna der. Her er en film fra reisen, møtet og landsbyen – et forsøk på å vise deg som ikke har vært her, hvordan det er her.  Jeg håper du vil ta deg til å se den – den varer i fire minutter.

Fotografier fra Pichakrey

Her er noen bilder fra besøket i Pichakrey – her fra møtet med kvinnene og barna, undervisningsopplegget i Mother’s Club, samt omvisning av flytende kjøkkenhager i Pichakrey.

Mother's Club The Lake Clinic

Mother's Club The Lake Clinic

Mother's Club The Lake Clinic

Mother's Club The Lake Clinic

Mother's Club The Lake Clinic

Ønsker du å støtte The Lake Clinic?

Det skal ikke mer enn kr. 40,- til for å gi en hel familie helsehjelp i en måned! Vipps ønsket sum til 91182 eller for se her

Slide

IMPACT Norway
Kontaktperson: Peter Daae
Adr.: c/o Daae, Olaf Bulls vei 5c, 0765 Oslo
Tlf.: (+47) 907 47 509
Org.nr: 983 141 021
contact@impactnorway.org

Personvern

Ønsker du å donere?
Du kan sette inn en donasjon på vår konto 6030.05.72068 eller med VIPPS 91182

Vi er medlem av

IFIO (International Federation of IMPACT Organisations)
FN-Sambandet
IK (Innsamlingskontrollen)
Lotteri- og Stiftelsestilsynet

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping