Kavlifondet bidrar til styrking av fattige kvinners posisjon i Bangladesh

Med støtte fra Kavlifondet og Impact Norway, har fattige kvinner i Meherpur –provinsen i Bangladesh fått lært seg entreprenørskap for bedret ernæring. Flere hundre kvinner har etablert sine egne kjøkkenhager som gir familien både ernæringsrik mat og inntekter. Nå starter et nytt og spennende prosjekt i samme region.

Tekst: Mette S. Fjeldheim Foto: Anette Wig / Impact Foundation Bangladesh

Fattigdom og feilernæring henger tett sammen, og i Bangladesh er feilernæring et stort problem. Ulike tiltak må til for å bedre ernæringen. Å hjelpe fattige kvinner å dyrke sine egne grønnsaker, kurse dem i ernæringsspørsmål og støtte entreprenører i å drive oppdrett av fjærkre, gjør nettopp dette. I tillegg bidrar tiltakene til å styrke kvinners sosiale posisjon.

Utvikling av grønnsakshager

Kavlifondet har i lengre tid støttet Impact Foundation Bangladesh sin innsats for å lære kvinner å dyrke grønnsaker hjemme. Prosjektstøtten fortsetter, flere kjøkkenhager er etablert og flere kvinner har fått kursing i sammensetningen av matvarer og hvordan man kan tilberede et balansert og næringsrikt måltid i hjemmet.

Meherpur Bangladesh

Styrking av kvinners posisjon

Gjennom kjøkkenhage-prosjektet så langt, har vi sett hvordan dette bidrar til sosial endring og utvikling. At en kvinne har dyrket frem sin egen kjøkkenhage, gir henne status i samfunnet. I mange tilfeller er dette en kilde til ekstra inntekt for familien, foruten å bidra til familiens egen ernæring og kostholdet i hjemmet.

Meherpur Bangladesh

Nytt prosjekt: oppdrett av fjærkre

Nå er også et nyere prosjekt på trappene, også dette støttet av Kavlifondet. For å imøtekomme behovet for protein, får utvalgte kvinnelige entreprenører muligheten til å lære seg oppdrett av fjærkre. Dette vil også kunne bidra til fremtidig inntekt for hele familien.

Gjennom prosjektet får kvinnene undervisning, kursing og kompetanse i hvordan drive med oppdrett av fjærkre. Prosjektet er nå i sin spede begynnelse, og vi følger spent med i tiden fremover.

Meherpur Bangladesh

IMPACTs visjon

Bedre ernæring er essensielt i arbeidet med å redusere unødvendig funksjonshemming. IMPACT jobber for at ingen skal bli unødvendig funksjonshemmet som følge av sykdom, manglende kunnskap eller begrensede medisinske tilbud og ressurser.

Takk til Kavlifondet for støtten!

Les mer om kjøkkenhageprosjektet, støttet av Kavlifondet, her

Les om hvordan IMPACT tar grep mot unødvendig funksjonshemming

Flere bilder fra Meherpur i Bangladesh:

Meherpur Bangladesh Meherpur Bangladesh Merpur Bangladesh

Slide

IMPACT Norway
Kontaktperson: Peter Daae
Adr.: c/o Daae, Olaf Bulls vei 5c, 0765 Oslo
Tlf.: (+47) 907 47 509
Org.nr: 983 141 021
contact@impactnorway.org

Personvern

Ønsker du å donere?
Du kan sette inn en donasjon på vår konto 6030.05.72068 eller med VIPPS 91182

Vi er medlem av

IFIO (International Federation of IMPACT Organisations)
FN-Sambandet
IK (Innsamlingskontrollen)
Lotteri- og Stiftelsestilsynet

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping