Klumpfot Bevissthetsuke

Denne uken er Klumpfot Bevissthetsuke. 

Klumpfot er en medfødt fotfeilstilling hvor knoklene i foten står i en unormal posisjon til hverandre, og sener og leddbånd er for korte og stramme, slik at foten peker nedover og forfoten er dreiet innover. Tilstanden gjør det vanskelig å gå og kan være smertefull. Gipsbehandling og kirurgi kan forhindre et liv med unødvendig funksjonshemming.

Her i Norge er det vanlig at behandlingen starter allerede noen få uker etter fødselen, men i Bangladesh behandler vårt IMPACT-team også voksene med klumpfot.

Dette er Shapon. Han var inntil nylig ikke klar over at det fantes behandlingstilbud som han ville ha råd til. Så kom IMPACTs sykehusbåt Jibon Tari til en landsby i nærheten av hans hjemsted!

Shapon er allerede godt i gang med behandlingen. Ikke rart at han smiler bredt! Vi gleder oss til å følge Shapon på veien mot et enklere liv med bedre mobilitet!

Jibon Tari bruker vannveiene for å bringe sykehuset ut til vanskelig tilgjengelige områder hvor mennesker er fattige og uten helsetilbud. Hvert år behandles over 40.000 pasienter om bord og over 4000 for livsendrende operasjoner som gir syn, hørsel eller bevegelighet tilbake.

Les mer om sykehusbåten Jibon Tari her.

Gi bort en operasjon TIL NOEN SOM TRENGER DET!