Moltemyr skole gir mennesker i Nepal hørselen tilbake

Innsamlede midler gjennom IMPACT Norways samarbeidsprosjekt med Moltemyr skole har bidratt til at en rekke innbyggere i den fattige delen av Siraha-distriktet i Nepal har fått kirurgisk og medisinsk behandling for hørselsproblemer. 

Moltemyr skole har lenge vært en trofast støttespiller for IMPACT Norway. I fem år jobbet IMPACT Norway og skolen sammen for støtte til Bangladesh. I fjor ble samarbeidsprosjektet utvidet, til støtte for Nepal.

Desember 2016 ble det derfor overført $ 5.500 til IMPACT Nepal, som skulle gå til mobile øreklinikker i vanskelig tilgjengelige områder i Nepal. Vi har nå fått rapport fra arbeidet som er gjort på bakgrunn av de innsamlede midlene fra Moltemyr skole.

Ørescreeningscamp i Sanhaitha

I samarbeid med Sagarmatha Chaudhary Eye Hospital Lahan gjennomførte IMPACT Nepal en dags øye og øre screeningscamp i Sanhaitha VDC i Siraha distriktet 4. oktober.

I alt 125 mennesker fikk sjekket ørene sine. Av disse ble 35 pasienter henvist til øre-campen som ble avholdt i Lahan fra 10. til 15. oktober (mer om dette lenger ned). 5 ble henvist til IMPACT Nepal Primary Ear Care Centre i Lahan.

Ørescreeningscamp i skolen

IMPACT Nepal organiserte en dags øre screenings camp i Laxman Lalita Kushawaha Higher Secondary School i Lahan Municipality i Siraha-distriktet 15. oktober. Skoleledelsen støttet samarbeidet fullt ut og var direkte involvert i håndteringen av campen. Hele 520 elever fikk sjekket ørene, hvorav 150 elever fikk en hørselstest. I tillegg ble det tilbudt medisiner til de som trengte det. 55 elever ble henvist til IMPACT Nepal Primary Ear Care Centre for videre behandling, deriblant syv tilfeller der operasjon var nødvendig.

 

Camp for ørekirugi

Mobile kirurgi-camps er en del av IMPACT Nepals aktiviteter for å nå ut til befolkningen. IMPACT Nepal tilbyr sine tjenester til de minst privilegerte innbyggerne i rurale områder i Nepal, der spesialiserte helsetjenester enten er ikke-eksisterende eller uoppnåelige økonomisk for deler av befolkningen. Campene i regi IMPACT Nepal blir gjennomført uten kostnad for pasientene.

For å nå ut i det fattige området av Siraha og nærliggende distriktene, ble det derfor  gjennomført en camp for ørekirurgi regi av IMPACT Nepal i Lahan i Siraha fra 10. til 15. oktober.

Det medisinske teamet ble ledet av Dr. Rabindra Bhakta Pradhananga og Dr. Shannkar Shah. I alt 145 pasienter ble undersøkt og behandlet i campen, hvorav 55 pasienter ble operert.

Slide

IMPACT Norway
Kontaktperson: Peter Daae
Adr.: c/o Daae, Olaf Bulls vei 5c, 0765 Oslo
Tlf.: (+47) 907 47 509
Org.nr: 983 141 021
contact@impactnorway.org

Personvern

Ønsker du å donere?
Du kan sette inn en donasjon på vår konto 6030.05.72068 eller med VIPPS 91182

Vi er medlem av

IFIO (International Federation of IMPACT Organisations)
FN-Sambandet
IK (Innsamlingskontrollen)
Lotteri- og Stiftelsestilsynet

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping