Reisebrev fra Harald som har jobbet frivillig som lege på IMPACTs sykehustog Lifeline Express i India

LIfeline 5
Harald har jobbet som frivillig på Sykehustoget Lifeline Express i India

Prosjektet i Sagar i Karnataka i India er nå avsluttet. Det har vært en kjempefin opplevelse med mange inntrykk. På tre uker har det ikke vært en eneste fridag. Rundt 5000 mennesker har dratt nytte av prosjektet og over 400 har blitt operert.

I tillegg til å se liv bli forandret har det vært spesielt å se hva det gjør med en befolkning at de ikke har tilstrekkelig tilgang på medisinsk hjelp. Flere har kommet permanent døve eller blinde pga. problemer vi hadde oppdaget tidlig i Norge og behandlet før de hadde fått noen vedvarende plager. Mange sier at de ikke har mulighet til å dra til legen fordi de ikke har penger til bussen eller ikke kan ta en eneste dag fri fra jobben. Noe av utfordringen ligger også i å få folk til å forstå at det er viktig å dra til legen, men også i å utfordre lokale ideer eller forståelse av hva en sykdom er.

 

LIfeline 7
Rundt 5000 mennesker har dratt nytte av prosjektet og over 400 har blitt operert.

En liten gutt spurte oss om han nå kunne få gå på skolen igjen etter å ha fått behandling for epilepsi på toget. Læreren hans hadde sagt til de andre barna at de ikke måtte sitte nær ham eller leke eller spise med gutten fordi epilepsi var smittsomt. Derfor hadde han ikke vært på skolen på flere måneder.

Det har også vært spesielt å bli kjent med de lokale, og se hvordan de bor og lever. En relativt normal familie som eier et bakeri og hvor begge de eldste døtrene studerer på privat universitet hadde ikke vann mere enn et par timer om dagen og bare varmt vann noen få timer i uken. De har ingen datamaskin og ingen internettilgang. I et lite hus i hagen deres bodde det en familie på 6. Dessverre ser det ikke ut til at de kan fortsette å studere etter en bachelorgrad fordi da vil familien gifte dem bort og det blir opp til mannen om de får lov til å studere videre.

Det er en veldig forskjellig kultur fra det man er vant til i vesten, men folk er kjempehyggelige og veldig interessert i å prate med meg.   Legger til noen bilder under.

 

Bilde av alle som hjelp til på klinikken
Bilde av alle som hjalp til på klinikken
Noen av de frivillige på prosjektet
Noen av de frivillige på prosjektet
Dette er sengepostene på det lokale sykehuset.
Dette er sengepostene på det lokale sykehuset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå har jeg nettopp ankommet Tanzania. Det ser ut til at det blir mange nye utfordringer her og det blir veldig spennende.

Hilsen Harald

Slide

IMPACT Norway
Kontaktperson: Peter Daae
Adr.: c/o Daae, Olaf Bulls vei 5c, 0765 Oslo
Tlf.: (+47) 907 47 509
Org.nr: 983 141 021
contact@impactnorway.org

Personvern

Ønsker du å donere?
Du kan sette inn en donasjon på vår konto 6030.05.72068 eller med VIPPS 91182

Vi er medlem av

IFIO (International Federation of IMPACT Organisations)
FN-Sambandet
IK (Innsamlingskontrollen)
Lotteri- og Stiftelsestilsynet

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping