Bedret ernæring mot unødvendig funksjonshemming

IMPACT Norway mobiliserer ressurser til prosjekter som arbeider målrettet for å forebygge unødvendig funksjonshemming i utviklingsland. Et ledd i dette, er å bedre ernæringen i fattige land og styrke kvinners posisjon i rurale områder. 

Fattigdom og feilernæring henger ofte nært sammen, og kan både relateres til mangel på kunnskap , økonomi og tilgjengelighet av varer. Mer enn 2 milliarder mennesker mangler essensielle næringsstoffer, og mer enn en tredjedel av barnedødsfall skyldes underernæring.

IMPACT har erfart at oppstart og drift av grønnsakhager er en svært effektiv måte styrke fattige landsbykvinner og deres familier på mange plan. Grønnsakhagene, kombinert med undervisning og opplæring, sikrer at familier får nok viktige næringsstoffer i kostholdet, som forebygger feilernæring, sykdommer og eventuelle unødvendige funksjonshemminger. Dette er spesielt viktig blant barn og unge.

Grønnsakhagene gir kvinner mulighet å ta del i lokal verdiskapning. Salg av overskuddsproduksjon gir familien ekstra inntekter. Dette gjør kvinnen om til en økonomisk bidragsyter og ressursperson for familien, og hun får dermed styrket sin stilling i familien og samfunnet.

Dette er tre prosjekter der Impact Norway bidrar til økt bevissthet rundt ernæring og bistår med forebyggende tiltak mot unødvendig funksjonshemming.

Kvinnegrupper og grønnsakshager i Meherpur, Bangladesh

Foruten støtte til etableringen av grønnakshager, deltar kvinnene på gruppeundervisninger og lærer blant annet om hva de forskjellige grønnsakene inneholder (vitaminer, mineraler, mikroernæringsstoffer) og hvorfor dette er viktig for kroppen.

De får også demonstrert hvordan man bruker grønnsakene for å tilberede smakfull og næringsrik mat. Gruppeundervisningen gir deltakerne i prosjektet et sosialt nettverk og en trygghetsarena hvor de kommer sammen med andre kvinner.

Kavli-fondet støtter vårt arbeid med grønnsakhager og kvinnegrupper i Bangladesh. 

Mother’s Club i Meherpur, Bangladesh

I Chuiadanga, i den vestlige delen av Bangladesh, har IMPACT et lite, veldrevet sykehus. Derfra organiseres det oppsøkende arbeidet mot mer enn 1000 «mothers´clubs»: med mer enn 20 medlemmer i hver, får nesten 20.000 kvinner hver måned verdifull informasjon og opplæring i temaer som riktig ernæring, god hygiene, mor/barn og fødselsproblematikk, samt at kvinners rettigheter også blir berørt.

Grønnsakshager og Mother’s Club på Tonlé Sap, Kambodsja

Mother's Club The Lake Clinic

Etter inspirasjon fra Bangladesh har Impact Norway i samarbeid med TLCKIDS og Global Roots satt igang et pilotprosjekt med å sette opp flytende hager i Moat Klah på Tonle Sap-innsjøen for å forebygge feilernæring.

Disse flytende hagene består av bambusstokker og hyacinter, en vannplante som ikke har noen kommersiell eller ernæringsmessig verdi, men heller truer framkomsten på innsjøen og dekker over gode fiskeområder.

Målet er at med denne relativt enkle og billige kilden til sunn og næringsrik mat vil forbedre barnas helse og framtid gjennom riktigere ernæring. Dette vil forhåpentligvis resultere i at de tilbringer mer tid på skolen, og mindre tid på The Lake Clinic! 

Les om da vi besøkte kvinneklubben i Pichakrey på Tonlé Sap

Mother's Club The Lake ClinicØnsker du å gi din støtte?

For å kunne utføre prosjektene våre er vi avhengig av å samle inn nok midler, og støtten vi får fra våre IMPACT-venner er derfor av uvurderlig betydning. Ønsker du å bidra? Det finnes mange måter å støtte IMPACT på.

Det er trygt å gi pengestøtte til Impact Norway:

Vi er registrert i Frivillighetsregisteret og Stiftelsesregisteret, og er godkjent av Innsamlingskontrollen.  I tillegg er IMPACT Norway medlem av FN-Sambandet og samarbeidende organisasjon til Atlas-alliansen.

Gi din donasjon nå – klikk på knappen under.

Her kan du se en fire minutters film fra besøket hos en av kvinnegruppene i Kambodsja:

Slide

IMPACT Norway
Kontaktperson: Peter Daae
Adr.: c/o Daae, Olaf Bulls vei 5c, 0765 Oslo
Tlf.: (+47) 907 47 509
Org.nr: 983 141 021
contact@impactnorway.org

Personvern

Ønsker du å donere?
Du kan sette inn en donasjon på vår konto 6030.05.72068 eller med VIPPS 91182

Vi er medlem av

IFIO (International Federation of IMPACT Organisations)
FN-Sambandet
IK (Innsamlingskontrollen)
Lotteri- og Stiftelsestilsynet

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping