Nyhetsbrev oktober 2016

Kjære IMPACT-venn.
Det skjer alltid mye spennende i IMPACT-verden og du kan lese om noe av det i dette nyhetsbrevet.


Verdens synsdag – 13. oktober 2016

Verdens synsdag markeres hvert år den andre torsdagen i oktober.

Det er over 37 millioner blinde mennesker i verden, hvorav majoriteten bor i fattige land. Det anslås at så mye som 75 prosent av tilfellene kunne vært forebygget eller helbredet.
Tidligere var grå stær-operasjoner krevende og kostbare. I dag kan man operere pasientene på ca fem minutter, og det koster bare 300 kroner. Med en slik operasjon kan en blind få synet tilbake.

IMPACT har flere programmer som utfører grå stær-operasjoner. Med sykehusbåten Jibon Tari i Bangladesh, sykehustoget Lifeline Express i India og mobile klinikker i Nepal, Kenya og Zanzibar når vi ut til fattige mennesker som bor i vanskelig tilgjengelige områder.

Vil du gi en person synet tilbake?


Ny prosjektreise til Kambodsja med Vision For All

Etter fjorårets suksess har IMPACT og Vision For All i år lagt opp en ny prosjektreise til Kambodsja. Dette skal skje  i samarbeid med The Lake Clinic. Vision For All gir synsundersøkelser og briller til trengende.

I 2015 fikk 900 mennesker nye briller etter synsundersøkelser og over 1000 mennesker fikk utdelt solbriller. Dette er et tilbud som er sårt tiltrengt for mange av innbyggerne på Tonlé Sap-innsjøen.

Les mer om prosjektreisen her.


Fra Peking til Paris til inntekt for IMPACT

I sommer deltok våre støttespillere Bjørn Schage og Trond Brathen i billøpet «Peking to Paris 2016 Motor Challenge», og benyttet sin deltagelse til å promotere en innsamling for IMPACT Norway.

Løpet var en dobbelt suksess; Bjørn og Trond kom på 52. plass (5. plass i sin klasse), og det ble samlet inn hele 305.400 kroner! Tusen takk til Bjørn og Trond for fantastisk innsats, og ikke minst til alle andre som bidro.
Les reisebloggen.Besøk donasjonssiden.


Nytt samarbeid med Moltemyr Skole

Moltemyr Skole har tidligere hatt en 5-årig samarbeidsavtale med IMPACT Norway om innsamling til Bangladesh. Dette resulterte i 243.000 innsamlede kroner, som ga 316 barn livsendrende operasjoner for klumpfot eller for leppe- og ganespalte.

Det er i år inngått ny samarbeidsavtale med Moltemyr Skole, og innsatsen skal nå rettes mot Nepal. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet.

Les mer om Moltemyrs innsats her.


Næringslivet tar ansvar

Sørlandets Elektro Engros AS har i flere år vært en aktiv støttespiller for ulike sosiale prosjekter i utviklingsland. Sammen med sitt morselskap Berggård Amundsen & Co AS ble det besluttet å gi en betydelig donasjon til IMPACTs flytende sykehus i Bangladesh.  Donasjonen skal blant annet bidra til undersøkelser og poliklinisk behandling av 1000 mennesker, og 250 mennesker vil får operasjoner for grå stær, mellomøreskade, klumpfot og leppe/ganespalte. Samtidig vil det arbeides forebyggede, og støtten skal bidra til synstesting av over 1000 skolebarn, samt helseopplæring til ca. 2000 personer i lokalbefolkningen.

Les mer om bedriftsstøtte her.


Vi håper dette har vært interessant lesing. Videresend gjerne til venner og bekjente som du tror kan ha interesse av det.

Med dette ønsker vi deg en fortsatt fin høst.

Vennlig Hilsen,
Kristin og Lars
IMPACT Norway

Slide

IMPACT Norway
Kontaktperson: Peter Daae
Adr.: c/o Daae, Olaf Bulls vei 5c, 0765 Oslo
Tlf.: (+47) 907 47 509
Org.nr: 983 141 021
contact@impactnorway.org

Personvern

Ønsker du å donere?
Du kan sette inn en donasjon på vår konto 6030.05.72068 eller med VIPPS 91182

Vi er medlem av

IFIO (International Federation of IMPACT Organisations)
FN-Sambandet
IK (Innsamlingskontrollen)
Lotteri- og Stiftelsestilsynet

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping